Dierenbescherming+bestaat+150+jaar
Nieuws
© Dierenbescherming

Dierenbescherming bestaat 150 jaar

Dierenbescherming Nederland bestaat vandaag 150 jaar. De 's-Gravenhaagsche Vereeniging tot Bescherming van Dieren stond in 1864 aan de basis van de inmiddels grootste dierenbeschermingsorganisatie van Nederland.

In die anderhalve eeuw is er veel bereikt. Honden worden niet meer voor de kar gespannen, zoals in 1864, en ook op andere terreinen is er door onze inspanningen wet- en regelgeving gemaakt om het lot van dieren te verbeteren.

Maar het is helaas niet alleen succes wat de klok slaat, verzekert de Dierenbescherming. 'Tegenwoordig liggen de supermarkten vol met kiloknallers, geproduceerd in de intensieve veehouderij.'

Doorgefokt

Honden worden daarnaast dan wel niet meer als trek- en lastdier gebruikt, toch wijst de dierenwelzijnsorganisatie op de gevaren van doorfok. 'Zonder oog voor wat dat voor hun gezondheid en welzijn betekent.'

'Er is nog veel werk aan de winkel', benadrukt de Dierenbescherming.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  17° / 9°
  10 %
 • Donderdag
  19° / 7°
  30 %
 • Vrijdag
  19° / 10°
  30 %
Meer weer