‘Journalisten zitting in bestuur’



Verder is gebleken dat 85,7 procent van de leden content is met de platformfunctie van de NVLJ, waarbinnen journalisten en communicatieprofessionals een plaats hebben. 10,5 procent van de leden deelt deze mening niet. De stelling ‘Communicatieprofessionals en journalisten passen niet in één vereniging’ krijgt steun van 14,3 procent van de leden. 77,1 procent is het juist niet eens met deze stelling. De rest heeft hier geen mening over.
In de enquête is het voorstel geopperd om de NVLJ te veranderen in een doelgroepgerichte of federale vereniging. Daarbij kunnen gescheiden bijeenkomsten worden georganiseerd, afzonderlijk voor journalisten of communicatieprofessionals. Dit idee kreeg bijval van de meeste geënquêteerden. 14,3 procent vindt dit een goed idee en 65,7 procent vindt dit een goed idee mits er ook gezamenlijke activiteiten overblijven. 18,1 procent wijst het idee van de hand. De rest verklaarde geen mening te hebben over dit onderwerp.
Ondanks de doelgroepgerichte activiteiten hoeft de vereniging niet radicaal te veranderen. Het merendeel van de leden onderschrijft de stelling dat de NVLJ moet blijven zoals ze nu is. Een kwart van de deelnemers wil geen enkele verandering op dit vlak en 60 procent van de leden wil dat de huidige koers wordt voortgezet met de toevoeging van doelgroepgerichte activiteiten.

IFAJ

De internationale federatie van landbouwjournalisten IFAJ kwam ook ter sprake in de enquête. Het blijkt dat 84 procent van de leden het goed vindt dat de NVLJ is aangesloten bij de IFAJ. Echter 42 procent geeft te kennen de IFAJ-congressen te duur, of zelfs veel te duur te vinden. Slechts 3 procent vindt de congressen niet te duur.?Van de respondenten geeft 44,6 procent aan het bedrag zelf te moeten betalen. 5,9 procent betaalt niet zelf.
Een groot deel van leden (43,6 procent) geeft aan niet naar de congressen te gaan. Op de stelling ‘Door de hoogte van de entreeprijs van de congressen is deelnemen aan een congres van de IFAJ niet interessant voor mij’, antwoordde 32,7 procent bevestigend. 22,8 procent is het niet met deze stelling eens en 44,5 procent geeft aan ‘geen mening’ over deze kwestie te hebben.

René Bouwmeester

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer