Maatregelen vanwege hoogwater

De waterschappen langs de Nederlandse kust bereiden zich voor op het hoge water.

Maatregelen+vanwege+hoogwater
© Waterschap Rivierenland

Door de combinatie van storm en springtij wordt erg hoog water verwacht in de nacht van dinsdag op woensdag en woensdagochtend.

In Delfzijl wordt een waterstand verwacht die ruim 2,5 meter hoger is dan gebruikelijk. Daarom zullen de dijkdoorgangen bij Delfzijl dichtgaan, zo lieten waterschappen Noorderzijlvest en Hunze en Aa's (beide Groningen) weten.

Ze verwachten ook dat woensdagochtend dijkbewaking nodig is. In Friesland worden sluizen gesloten, terwijl andere juist afwateren om de waterstand te verlagen.

Maatregelen Texel

Waterschap Hollands Noorderkwartier (Noord-Holland) neemt vooral op Texel maatregelen. Zo zal een weg worden afgesloten wegens verwachte wateroverlast en er worden voorbereidingen getroffen om 10 gemalen dicht te doen. Waarschijnlijk zal ook de dijkdoorgang bij Den Oever dicht gaan. Er zijn extra mensen paraat voor patrouilles.

Nederland

In de rest van Nederland zijn maatregelen vooralsnog niet nodig. Zo geven waterschap Rijnland, waterschap Amstel, Gooi en Vecht en waterschap Scheldestromen alleen aan dat ze extra alert zijn, maar dat bijvoorbeeld dijkbewaking vermoedelijk niet nodig is.
ANP

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  13° / 8°
  70 %
 • Woensdag
  12° / 8°
  50 %
 • Donderdag
  14° / 7°
  50 %
Meer weer