Kip vanuit keten bij Agri meets Design

ZLTO is partner van Agri meets Design en wil boeren ook langs deze weg helpen om nieuwe oplossingen te bedenken. Een van de designsessies is de pilot ‘Herontwerp keten kip’.

Hoe kunnen we de dialoog tussen producent en consument over de vleeskuikensector vormgeven? Om die vraagt draait de designpilot ‘Herontwerp keten kip’.
Creatievelingen gaan met deze vraag aan de slag samen met pluimveehouders, beleidsmakers en ketenpartners, zoals Jumbo, het ministerie van Economische Zaken, Nepluvi en Marel. Dit gebeurt tijdens de Dutch Design Week in een (besloten) sessie op maandag 20 oktober om 14 uur.
De sessie moet nieuwe ideeën opleveren, zegt Marjon Krol, projectleider bij ZLTO. ‘De doelstelling van de pilot is voor de pluimveesector dat er meer waardering komt voor de sector. Het is een experiment. De behoefte aan een beter imago is groot onder pluimveehouders.’
Het is een lastige vraagstelling, geeft Krol aan. ‘We weten dat er met de groeiende wereldbevolking in de toekomst alleen maar meer kip gegeten gaat worden en dat kip het meest duurzame stukje vlees is (op het gebied van hulpbronnen en klimaat). Maar tegelijkertijd worstelt de sector met het imago. Consumenten zijn dol op een stukje kippenvlees, maar hebben vaak moeite met de manier waarop de dieren leven.’

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 4°
    70 %
Meer weer