Kamp: verduurzaming energie zit op koers

‘Er is geen achterstand. Wij zitten op koers.’ Zo reageert minister Henk Kamp (EZ) op berichten dat Nederland de doelstellingen voor het aandeel duurzame energie niet gaat halen.
In 2020 zou dat aandeel 14 procent moeten zijn, in 2023 16 procent. Een dinsdag verschenen rapport van Energieonderzoek Centrum Nederland en het Planbureau voor de Leefomgeving waarschuwt dat dat niet gaat lukken.
Kamp is er niet van onder de indruk. ‘Op dit moment hebben we 4,6 procent. De uitvoering van het Energieakkoord levert 13 procent duurzame energie in 2020 op. Er is 14 procent afgesproken, dus zitten we er nog 1 procent vanaf.’
De ontbrekende 1 procent zal volgens de minister worden opgevuld door extra windmolens op land. Hij heeft daarover met de provincies afspraken gemaakt.
De zorgen over het halen van de doelstelling voor 2023 pareert Kamp met zijn beleid voor wind op zee. Hij stuurde daarvoor vorige week een nieuw wetsvoorstel naar de Kamer.
‘Als wij dit uiteindelijk ook in goede banen kunnen leiden, zitten wij met zowel wind op land als wind op zee, zonnepanelen, lokale energie en aardwarmte op het goede spoor. Ik voel mij gebonden aan het doel van 14 procent in 2020 en 16 procent in 2023. We zitten op het goede spoor om dat te halen.’

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer