Aziaten+babymelkpoeder+geweigerd
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Aziaten babymelkpoeder geweigerd

Mensen met een Aziatisch uiterlijk worden nog steeds gediscrimineerd bij het kopen van babymelkpoeder. Dat blijkt uit meldingen die gedaan zijn bij antidiscriminatiebureaus, meldt de NOS.

De elf meldingen gaan over winkels als Dirk van der Broek, Plus, C1000, Em-Té supermarkten, Albert Heijn, Jumbo en Kruidvat. Over laatstgenoemde drogisterij kwamen twee klachten binnen.

Het College voor de Rechten van de Mens deed eerder al uitspraak over een tegen Kruidvat gedane melding. Het college stelde maart dit jaar twee vrouwen in het gelijk die op grond van hun uiterlijk geen babymelkpoeder meekregen bij Kruidvat en Etos.

Uiterlijk

Sinds die uitspraak zijn er elf meldingen gedaan door klanten die zich gediscrimineerd voelen. In alle gevallen gaat het om mensen met een Aziatisch uiterlijk die geen of minder babymelkpoeder kregen dan ze wilden kopen.

Nu de meldingen landelijk binnen blijven komen, wil regionaal antidiscriminatiebureau Radar de meldingen onder de aandacht brengen van het kabinet. Dat zou actie moeten ondernemen tegen de betrokken bedrijven.

Aangifte

Nieuwe klagers zullen het advies meekrijgen aangifte te doen van discriminatie, geeft de NOS aan.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  15° / 11°
  10 %
 • Zondag
  14° / 13°
  90 %
 • Maandag
  12° / 8°
  20 %
Meer weer