Ahold rantsoeneert Nutrilon babymelkpoeder

Nutrilon babymelkpoeder van producent Nutricia is opnieuw lastig verkrijgbaar in Nederland. Albert Heijn en Etos, beide onderdeel van Ahold, voeren daarom weer de regel in dat klanten maximaal twee producten per keer mogen kopen.

Ahold+rantsoeneert+Nutrilon+babymelkpoeder
© Nieuwe Oogst

Er was vorig jaar ook sprake van grote tekorten babymelkpoeder in Nederland. Veel Chinezen kochten toen melkpoeder om op te sturen naar het eigen land. Dat was mede ingegeven door de vele melamine-schandalen in China.

'Wij hebben zelf het gevoel gehad dat er sindsdien bij onze winkels tekorten waren en bleven', geeft Ahold-woordvoerder Lukas Burgering aan. 'Handelaren vinden echter altijd wel andere wegen om babymelkpoeder op te kopen.'

Kaartje aan het schap

Om de klanten op de tweeproducten-regel te wijzen, hangen er daarom weer kaartjes bij Albert Heijn en Etos aan het schap. Moeite om de regel aan consumenten uit te leggen, heeft de woordvoerder niet.

'Onze vaste klanten hebben daar begrip voor, want door deze stap blijft Nutrilon voor hen beschikbaar.'

Eigen merk

Alleen Nutrilon gaat bij Ahold op rantsoen. 'We kunnen meer eigen merk babymelkpoeder en bijvoorbeeld Friso en Nestlé leveren', verzekert Burgering.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer