‘Provincie heeft het geld niet’

Op tafel van de Gedeputeerde Staten (GS) ligt nu het voorstel om de vaarvergoeding op te nemen in het particulier natuurbeheer. Dit houdt in dat veehouders die nu aan agrarisch natuurbeheer doen, hun bedrijf moeten omzetten. ‘Als provincie Noord-Holland kunnen we niet het gat afdekken van 600.000 euro dat het Rijk heeft laten vallen’, stelt gedeputeerde Jaap Bond.
‘Vanuit het oude GLB konden boeren bij het Rijk een vaarlandvergoeding krijgen. Daarnaast had de provincie een ‘toeslag uitrijden ruige mest op vaarland’. Omdat agrariërs die de GLB-toeslag kregen, niet in aanmerking kwamen voor de provinciale toeslag, hebben wij in 2013 slechts 300 euro aan toeslagen aan agrariërs uitgekeerd. De wegvallende steun van het Rijk kunnen en willen wij niet compenseren. De provincie heeft dit geld niet; ons geld is gekoppeld aan beheer van landschap en natuur, de zogenoemde SNL-gelden.’
Waarschijnlijk neemt GS volgende week een besluit over het voorstel. Dan wordt dan ook het Natuurbeheerplan vastgesteld.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    10° / 2°
    70 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    11° / 2°
    50 %
Meer weer