Week van de Veiligheid in Limburg

Limburg staat van 3 tot en met 12 oktober in het teken van de Week van de Veiligheid; een landelijke campagne waarin op allerlei manieren aandacht wordt gevraagd voor het thema veiligheid.

Het Regionaal Platform Criminaliteitsbeheersing Limburg (RPC), waarin Ondernemend Limburg, politie, OM, gemeenten en provincie zitten hebben, heeft deze landelijke campagne vertaald in een aantal regionale activiteiten.
De kick-off is vrijdag 3 oktober met een ondernemersontbijt in Roermond. Gedeputeerde Twan Beurskens zal dan samen met enkele andere leden van het RPC de Week van de Veiligheid officieel aftrappen en ingaan op het belang van veilig ondernemen voor het bedrijfsleven.
Tevens zal een ondernemer tijdens deze bijeenkomst vertellen over wat hem is overkomen op het gebied van criminaliteit (fraude, phishing en spookfacturen) en de aanwezigen tips geven.
Maurice Kuijpers (specialist financiële logistiek) en Ruud Verstappen (procescontroller) van de Rabobank vertellen over de verantwoordelijkheid van banken op dit vlak.
Na de kick-off op 3 oktober zijn er vier themabijeenkomsten. Op 8 oktober kan een bezoek worden gebracht aan de rechtbank in Maastricht en op 10 oktober aan de rechtbank in Roermond. Telkens van 9.30 tot 12 uur. Gedurende deze twee ochtenden zijn er twee themazittingen rond criminaliteit en ondernemen georganiseerd.
Deze ochtenden staan winkeldiefstal-, hennepteelt- en overvalzaken op de rol.
Naast de themazittingen vinden in Kerkrade en Sevenum bij het Politie Trainingscentrum op 6 en 8 oktober netwerkbijeenkomsten plaats. Er wordt ingegaan op de manieren waarop georganiseerde criminelen opereren en daarbij gebruikmaken van bonafide ondernemers. Een van de sprekers is Wim Smits, directeur van het Regionaal Informatie en Expertisecentrum Limburg (RIEC). Hij vertelt over de vermenging van onder- en bovenwereld en hoe ondernemers daarmee te maken kunt krijgen.
Aanmelden voor alle bovengenoemde bijeenkomsten kan via www.lltb.nl.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    9° / 2°
    70 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    11° / 2°
    50 %
Meer weer