'Regeerakkoord treft groen onderwijs'

'Een bedrag van € 55 miljoen bezuinigen op vernieuwingssubsidies voor het groene onderwijs is onmogelijk', verklaart voorzitter Medy van der Laan van de AOC Raad.

%27Regeerakkoord+treft+groen+onderwijs%27
© SZW

Met die woorden reageert Van der Laan op het bezuinigingsbedrag dat wordt genoemd in het regeerakkoord. Dat bestaat voor de helft uit reguliere bekostiging van het onderwijs, zoals praktijklessen.

'Het groene onderwijs ontvangt dit ter compensatie voor de vergoedingen die scholengemeenschappen en ROC's krijgen van het ministerie van OC&W. Indien de bezuiniging in deze omvang wordt doorgezet, komen de groene scholen in vergelijking met de andere beroepsopleidingen ernstig tekort.'

Kleine opleidingen

Ook de aankondiging in het regeerakkoord dat kleine opleidingen gaan verdwijnen, is zorgelijk, geeft Van der Laan aan. Het groene onderwijs kent door zijn goede spreiding over Nederland en de veelvormigheid van de groene sector relatief veel kleine opleidingen.

'Groene sectoren komen in de knel als ze geen vakbekwaam personeel meer kunnen vinden, omdat hun opleidingen er straks niet meer zijn.'

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  14° / 7°
  70 %
 • Donderdag
  14° / 6°
  70 %
 • Vrijdag
  15° / 7°
  20 %
Meer weer