Utrecht is eind 2014 bij met vergunningen

Provincie Utrecht verwacht dat rond de jaarwisseling de achterstand in de vergunningverlening voor de Natuurbeschermingswet is weggewerkt.

Utrecht+is+eind+2014+bij+met+vergunningen
© Nieuwe Oogst

Om de achterstand in de vergunningverlening weg te werken, wil de provincie alle reguliere aanvragen gecontroleerd hebben en voor direct vergunbare bedrijven de vergunning versturen.

‘We willen zo snel mogelijk bij zijn met reguliere aanvragen, zodat we ook weer salderingsbesluiten voor interim-uitbreiders kunnen doorrekenen’, vertelt Roland Zoer, beleidsmedewerker Vergunningverlening van provincie Utrecht.

Drempelwaardenbesluiten

Er staan momenteel nog 173 reguliere aanvragen en 60 interim-uitbreiders in de wacht.

‘De vergunningen die we momenteel verlenen, betreffen vooral vergunningen voor Gelderse, Noord- en Zuid-Hollandse veehouders met invloed op Utrechtse natuurgebieden en Utrechtse bedrijven in de situatie van krimp, bestaand gebruik en drempelwaardenbesluiten’, licht Zoer toe.

Vaart

De drempelwaardenbesluiten betreffen bedrijven die ver van natuurgebieden liggen of met een heel kleine uitbreiding.

Voorzitter Bert van Donselaar van LTO Noord Utrecht is blij dat er vaart achter wordt gezet. ‘Tot voor kort bleven vergunningaanvragen waarvoor geen saldo nodig was nog liggen. Vorige week hebben wij aangedrongen op actie. Blijkbaar is er nu een oplossing gevonden.’

Bereikbaar

Volgens Zoer krijgt de provincie veel vragen van boeren over de vergunningverlening. ‘Zo’n vijftig tot zestig per week. Dat vertraagt ons werk, daarom zijn we telefonisch niet altijd bereikbaar. Vanaf 1 november zijn we weer normaal bereikbaar.’

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    10° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
Meer weer