Oproep GNMFis ‘jammer’

Arnhem - ‘Jammer ‘. Dat zegt voorzitter Dirk-Siert Schoonman van LTO Noord Gelderland over de oproep over mestverwerking van de Gelderse Natuur en Milieu Federatie (GNMF).
De organisatie roept op om Gelderse initiatieven voor mestverwerking te melden. Directeur Volkert Vintges geeft aan dat GNMF zicht wil krijgen op de Gelderse plannen voor mestverwerking. ‘Met name willen we nagaan wat de impact daarvan is voor overlast en op natuur. We hebben inmiddels enkele meldingen binnen, onder andere van plannen in Groenlo.’
Schoonman betreurt de actie omdat juist mestverwerking er toe kan bijdragen dat de veehouderijsector zich op een duurzame manier kan ontwikkelen. Volgens hem kunnen mineralen via mestverwerking op een verantwoorde manier worden verwerkt en afgezet.
‘Bovendien zijn er heel veel randvoorwaarden waaraan mestverwerkingsinitiatieven moeten voldoen dus er is geen reden tot bezorgdheid. Nogmaals: jammer. Want wij werken over het algemeen heel goed samen met GNMF’, vindt de LTO-voorzitter.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    10° / 2°
    70 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    11° / 2°
    50 %
Meer weer