Maat: pamflet is appel aan politiek Den Haag

‘We hebben in Nederland dringend behoefte aan een krachtiger overheidsbeleid voor de agrosector. Dat willen we nog eens duidelijk onder de aandacht brengen nu het kabinet de plannen voor 2015 presenteert en daar in de komende maanden ook met de Kamer over in debat gaat. Het is een signaal, sterker nog, een appel aan de politiek.’ Zo omschrijft voorzitter Albert Jan Maat van LTO Nederland de intentie van het Pamflet Prinsjesdag 2014.
De drie speerpunten bieden volgens Maat een overkoepelend beeld van de land- en tuinbouw. Ook bevatten ze een heldere boodschap aan het kabinet. ‘We maken duidelijk waar de regering in haar strategisch beleid voor de agrarische sector de prioriteiten moet leggen en waar ze zou moeten bijsturen.’
LTO ziet de presentatie van het pamflet als een logische aanvulling op de voortdurende lobbyactiviteiten in de Haagse politiek. ‘De afgelopen maanden voerden we onder meer de laarzenactie die de politici opriep om eens in de laarzen van een boer of tuinder te gaan staan. Dat resulteerde in een nuttig bedrijfsbezoek van staatssecretaris Sharon Dijksma. Tijdens het zomerreces zijn we de boer op geweest met Kamerleden, beleidsmedewerkers en politieke adviseurs van bewindslieden, zodat in Den Haag meer voeling ontstaat met de dagelijkse praktijk van boeren en tuinders’, aldus Maat.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    10° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
Meer weer