Buitenbeurs AgroTechniek Holland krijgt smoel

De ATH-organisatie heeft op deze derde beurseditie, die vandaag zijn laatste dag heeft, een deel van een 40 hectare groot akkerbouwbedrijf achter het Walibi-terrein gehuurd om met demonstraties te laten zien hoe grondbewerkingsmachines, spuitmachines en bietenrooiers het in de praktijk doen. En dat valt in de smaak bij het publiek. De komende jaren hoopt de organisatie het demonstratieterrein nog verder uit te breiden, wellicht zelfs met een aardappelrooidemonstratie.
Aardappelrooien is er dit jaar nog niet bij. Sterker nog, fabrikanten en importeurs van aardappelrooiers en inschuurapparatuur zijn – net als op de eerdere edities van de ATH – niet present op de beurs. Zij waren dit najaar al bij de Aardappeldemodagen in Westmaas en Potato Europe in het Duitse Bockerode. Ook nog acte de présence geven op de ATH vonden de fabrikanten een beetje te veel van het goede. Behalve de aardappeljongens laten ook de melkmachinefabrikanten verstek gaan in Biddinghuizen.
Dat neemt niet weg dat er voldoende ander machinenieuws over blijft met een paar leuke primeurs, zoals de zelfrijdende Kverneland-spuitmachine, de budgetkiepwagen van Beco en de elektrisch aangedreven Multi Tool Trac.
AgroTechniek Holland is dit jaar met drieduizend landbouwmachines en 450 merken van 260 fabrikanten opnieuw volgeboekt, meldt de organisatie trots. Toch lijkt het niet aannemelijk dat er geen enkele standhouder meer bij had gekund. Met name achter de stands lijkt er nog ruimte genoeg te zijn. Op de stands daarentegen is het krap, omdat veel standhouders hun stands tjokvol met waar hebben gezet.
Op de eerste dag (woensdag) leek het nog niet al te druk op het beursterrein. Maar volgens de beursorganisatie is de eerste dag traditioneel ook de rustigste. Bovendien wordt het beeld ook vertekend door de enorme omvang van het terrein, zeker nu een deel van het publiek bij de demonstraties staat. Net als bij de eerdere edities rekent de organisatie op totaal ruim 50.000 bezoekers.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 8°
    20 %
Meer weer