Bedrijfsonderzoek pensioenfonds

Het Bedrijfspensioenfonds voor de Landbouw (BPL) stuurt regelmatig agrarische ondernemers een formulier ‘Bedrijfsonderzoek’. Deze wordt ook gestuurd naar ondernemers zonder personeel. Dat komt omdat BPL verplicht is om te controleren of ondernemers in de agrarische sector onder de werkingssfeer van het pensioenreglement vallen. Als u personeel in dienst heeft, bent u verplicht pensioenpremie af te dragen voor werknemers van 21 jaar en ouder.
Het komt nog wel eens voor dat de gegevens bij de KvK gedateerd zijn of dat niet alle benodigde informatie beschikbaar is. Daarom maakt BPL gebruik van het formulier ‘Bedrijfsonderzoek’. Het BPL wil zeker zijn dat ze de juiste gegevens in de administratie heeft.
Ook als u geen personeel in dienst heeft is het van belang dat u het formulier ingevuld retourneert aan BPL. Laat u registreren dat u geen personeel in dienst heeft, dan voorkomt u dat het BPL u vaker aanschrijft. Reageert u niet dan sluit het pensioenfonds uw bedrijf aan op basis van de gegevens van de KvK. U ontvangt dan een premienota op basis van een schatting.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer