LTO: duidelijkheid over steunmaatregel

LTO wil snel duidelijkheid over hoe nu verder na het stopzetten van de steunmaatregel voor groente en fruit in de EU.

Een aantal meldingen bij RVO van telers en telersorganisaties zijn volgens LTO nog niet gemeld in Brussel. Mogelijk zal afslag plaatsvinden van eerder gepubliceerde bedragen.

Honderden hectares

Ook is er een mogelijkheid dat aanvragen niet gehonoreerd worden. Naar schatting zijn in Nederland enkele honderden hectare appels en peren aangemeld voor niet oogsten.

Er vindt intensief overleg plaats tussen LTO, NFO, GroentenFruit Huis, RVO, het ministerie van EZ en Brussel om snel duidelijkheid te verschaffen. Zodra er nieuwe informatie is, zal LTO die communiceren.

Voedselbanken vol

Voedselbanken hebben inmiddels laten weten tot eind november voorzien te zijn van voldoende groente en fruit. Tot het eind van de interventieperiode is er al voor elk van de circa 35.000 gezinnen 3.000 kilo appels en peren beschikbaar.

De Voedselbanken overleggen met RVO en het ministerie van EZ over het verduurzamen van het 'teveel' tot appel- en perenmoes en -sap. Nu de regeling voor interventie is stopgezet is de vraag of de nog geplande leveringen mogen doorgaan.

Bedragen groentesoorten

Vandaag zijn in de Staatscourant wel de bedragen voor niet-oogsten of groen oogsten van enkele groentesoorten gepubliceerd. Deze zijn dus van toepassing vanaf openstelling van de regeling tot het moment van sluiting.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer