Zuid-Holland wijzigt norm wateroverlast

Provincie Zuid-Holland heeft in samenwerking met de Zuid-Hollandse waterschappen de richtlijnen voor wateroverlastbestrijding aangepast.

Zuid%2DHolland+wijzigt+norm+wateroverlast
© Twitter

Door verruiming van de normen moeten de kosten voor de waterschappen beperkt blijven, stelt een woordvoerder van de provincie.

In de veenweidegebieden gelden de normen voor wateroverlast voortaan alleen nog voor het groeiseizoen, omdat schade aan grasland door wateroverlast in de winter beperkt is.

Pompcapaciteit

Ook is het percentage van het veenweidengebied dat wateroverlast mag ondervinden verruimd. Dit heeft invloed op de pompcapaciteit en de omvang van waterberging die de waterschappen moeten aanhouden.

In de Greenport regio Boskoop hoeft het waterschap Rijnland alleen aan de wateroverlastnormen te voldoen op voorwaarde dat de telers hun perceel periodiek ophogen.

Boskoop

De percelen dienen op een minimale hoogte van 35 centimeter boven het waterpeil te blijven. De maatregel is overeengekomen met de Stichting Belangenvereniging Greenport Boskoop.

De nieuwe richtlijnen voorzien ook in een effectiever toezicht op het waterbeheer van de waterschappen. De gewijzigde regelgeving ligt ter inzage. De wijzigingen gelden voor de waterschappen Delfland, Schieland en de Krimpenerwaard, Hollandse Delta en Rijnland.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 6°
    20 %
  • Maandag
    11° / 7°
    95 %
Meer weer