Modder-trofee voor poel van familie Neimeijer

Familie Neimeijer uit Heino heeft de Modder-trofee 2014 gewonnen van dierenwelzijnsorganisatie Wakker Dier. De bokaal wordt dit jaar voor de tiende keer uitgereikt.

Modder%2Dtrofee+voor+poel+van+familie+Neimeijer
© De Groene Weg

Doorslaggevend voor de overwinning zijn volgens Wakker Dier de vele schuur- en schurkmogelijkheden die de familie rondom de poel heeft aangebracht en takken om mee te spelen: 'Op en top genieten voor de varkens'.

'Modderpoelen dragen bij aan sociaal gedrag, huid- en wondverzorging en simpelweg het geluksgevoel van varkens', zegt Wakker Dier over het waarom van de Modder-trofee. Nieske en Jeroen Neimeijer zijn 'onwijs trots' op de bokaal.

Alle zeugen in de poel

'Alle zeugen kunnen in de poel en we zien dat steeds meer dieren deze ontdekken', zegt Jeroen Neimeijer. Ruim anderhalf jaar geleden schakelde het gesloten bedrijf met tachtig zeugen om naar biologisch.

Als reden om mee te doen aan de wedstrijd noemt Neimeijer positieve aandacht voor de sector. 'Wakker Dier is vaak kritisch over de intensieve veehouderij. De strijd om de Modder-trofee is ludiek en zet de sector op een positieve manier in de spotlights.'

Overesch

Op de tweede plaats eindigde de familie Overesch uit Raalte.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer