LTO+terughoudend+over+tomatengevecht
Nieuws
© APA Foto

LTO terughoudend over tomatengevecht

De actie om in Amsterdam een tomatengevecht te houden met afgekeurde tomaten noemt LTO Nederland weliswaar sympathiek maar toch ook minder gepast vanwege het gooien met voedsel.

LTO is enthousiast over het grote aantal initiatieven in Nederland die ontstaan om door de Russische boycot getroffen tuinders te ondersteunen, benadrukt woordvoerder Mirjam Schreuders.

'Maar we zijn nu eenmaal ook opgevoed met idee dat het gooien met voedingsproducten niet hoort.'

Op de Dam

Op zondag 14 september organiseren vier jonge Amsterdamse ondernemers op de Dam een tomatengevecht voor 2.000 deelnemers. Ook zij doen dat onder meer om de Nederlandse tomatentelers een steun in de rug te geven.

LTO is volgens Schreuders op de hoogte gesteld door de organisatie van het tomatengevecht. 'De deelnemers gooien met afgekeurde tomaten waar bovendien een goede prijs voor is betaald. Na het gevecht wordt het pulp afgevoerd naar een vergister voor het opwekken van energie.'

Leuk initiatief

In die zin is het zonder meer een leuk initiatief, is de conclusie van Schreuders. 'Toch geeft LTO er de voorkeur aan om de afgekeurde tomaten een nuttiger bestemming te geven. Dan kan bijvoorbeeld door ze te verwerken in veevoer.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  20° / 15°
  70 %
 • Zaterdag
  20° / 13°
  60 %
 • Zondag
  20° / 14°
  50 %
Meer weer