De passie van Ruud en Jolanda

LLTB afdeling Weerterland wil inwoners van gemeente Weert en Nederweert kennis laten maken met ondernemers in de land- en tuinbouw in dit gebied. Hiermee wil de afdeling laten zien wie de ondernemer is achter de producten en een link leggen tussen een product, zijn oorsprong en de consument. Via lokale media verspreidt de afdeling elk seizoen een verhaal in de serie ‘De passie van’. In dit derde verhaal vertellen Ruud en Jolanda Ketelaars over hun passie voor melk.


Melk. Rijk aan calcium, vitaminen en zink. Een product met 1001 toepassingen: denk aan dat blokje kaas uit het vuistje, de boter waarmee je je brood smeert of waarin je het vlees gaart. En die heerlijke sorbet met vers fruit tijdens de warme zomerdagen. Maar bovenal een product van moeder natuur met de finishing touch van de melkveehouder.
‘Wat wij samen met de koeien produceren, gaat de wereld over. Talloze volwassenen en kinderen genieten van de melk die wij met passie en zorg leveren. Dat geeft een goed gevoel, of eigenlijk een kick’, zegt melkveehouder Ruud Ketelaars in Nederweert.
Samen met zijn vrouw Jolanda runt Ruud het melkveebedrijf aan de Zuidhoeveweg in Nederweert. In 1952 heeft de opa van Ruud hier de basis voor het bedrijf gelegd. Zijn vader Jac en moeder Lenie hebben het bedrijf in 1972 overgenomen en doorontwikkeld. Sinds 2008 is het de beurt aan Ruud en Jolanda. Op dit moment telt het familiebedrijf 135 melkkoeien en 120 stuks jongvee.
Van jongs af aan wist Ruud al dat hij melkveehouder wilde worden. Nu heeft hij zijn droom waargemaakt. ‘Iedere dag weer is het een uitdaging om de voeding, melkgift en het welzijn van de koe zo goed mogelijk op elkaar af te stemmen. Tenslotte, als wij goed zijn voor de koe, dan is de koe ook goed voor ons.’
Lees het hele verhaal over de passie van Ruud en Jolanda op www.lltb.nl.nl/depassievan.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer