Brandstofkosten omlaag met AgroEnergiek

Projecten en processen gericht op het ontwikkelen van het landelijk gebied en de duurzame positie voor (agrarische) ondernemers, stimuleren, leiden en uitvoeren. Dat is waar ruim veertig medewerkers van Projecten LTO Noord zich dagelijks mee bezighouden.

Projecten LTO Noord is actief en deskundig op thema’s als Mest en Mineralen, Ruimte & Inrichting en Arbeid en Werkgeverschap. Maar ook op Diergezondheid en Dierenwelzijn, Duurzame agrarische ontwikkelingen en Omgevingsgericht ondernemen.
Zo is Projecten LTO Noord betrokken bij het landelijke communicatieproject AgroEnergiek. Een samenwerkingsverband tussen Arvalis, ZLTO, Projecten LTO Noord, CLM, Wageningen UR, Acrres, PPO en NAJK.
AgroEnergiek biedt agrarische ondernemers objectieve en onafhankelijke informatie over energiebesparing, energieproductie en reductie van overige broeikasgassen. Concrete maatregelen, diverse rekentools, nieuws en informatie over bijeenkomsten zijn te vinden op www.agroenergiek.nl.

Brandstofbesparing

Brandstofkosten stijgen bij boeren en tuinders. Denk aan brandstofgebruik bij voeren, maaien, kuilen, rooien, poten en frezen. Slim omgaan met brandstof wordt steeds belangrijker. Voor de portemonnee én het milieu.
Besparen blijkt makkelijker dan veel mensen denken. Zo is vrij simpel 10 tot 15 procent aan brandstof te besparen op het bedrijf. Met extra inzet kan dit zelfs oplopen tot 40 procent. Het begint bij het tijdig controleren en het juist afstellen van de machines.
AgroEnergiek biedt ondernemers op AgroTechniek Holland informatie over brandstofbesparing, evenals over de mogelijke effecten op het klimaat.
Projecten LTO Noord laat bijvoorbeeld zien wat het verschil is in brandstofverbruik als twee identieke trekkers hetzelfde parcours afleggen met verschillende bandenspanning. Daarnaast test Projecten LTO Noord de kennis van bezoekers in een leerzame quiz.
Bezoekers van AgroTechniek Holland vinden in de stand van Projecten LTO Noord ook informatie over andere energiebesparende maatregelen, bijvoorbeeld op melkwinning en in bewaring. Projecten LTO Noord laat tevens verschillende mogelijkheden zien op het gebied van verlichting. AgroEnergiek is te vinden in het Energiepaviljoen bij Veld C.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    10° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
Meer weer