Maiscoach%2Enl+koppelt+vraag+en+aanbod
Nieuws
© maiscoach vrij van rechten

Maiscoach.nl koppelt vraag en aanbod

Vraag en aanbod van partijen maïs komen online bij elkaar op de website maiscoach.nl. Deze website ondersteunt veehouders daarnaast met extra markt- en prijsinformatie.

Steeds meer veehouders zijn voor een deel van hun voervoorziening aangewezen op de aankoop van maïs. Ondernemers die maïs willen kopen of verkopen kunnen vanaf vandaag hun vraag en aanbod gratis plaatsen op de marktplaats van maiscoach.nl

'Door een groeiende rundveestapel en de derogatievoorwaarden die een flink aandeel grasland verplicht, zijn meer veehouders aangewezen op de aankoop van snijmaïs', stelt redacteur Wilbert Beerling van de website.

Meer handel

Beerling ziet dat veel loonwerkers en fouragehandelaren inspelen in op deze trend, maar ook van boer tot boer wordt meer verhandeld.

'De kwaliteit van het gewas, het gebruiksdoel, het eindproduct, de afstand en de wijze van verkoop lopen bij maïs nogal uiteen en het is vaak niet eenvoudig om een geschikte wederpartij te vinden. Daarom breidt Maiscoach.nl haar dienstverlening verder uit met een gratis bemiddelingsrubriek', stelt hij.

Kuil van 2013

Inmiddels is de marktplaats die wordt beheerd door Agrimedia in Wageningen door een aantal boeren al gevonden. Vooralsnog wordt er vooral kuil van 2013 aangeboden.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  19° / 12°
  20 %
 • Dinsdag
  17° / 8°
  10 %
 • Woensdag
  18° / 8°
  10 %
Meer weer