‘Zwijnenprobleem oplossen’

Den Bosch - De CDA-Statenfractie van Noord-Brabant wil dat het provinciebestuur de impasse rond de zwijnenproblematiek in het zuidoosten van de provincie doorbreekt.

Provinciale Staten van Noord-Brabant spraken zich al eerder in meerderheid uit voor handhaving van de nulstand in de provincie. Maar de realiteit blijkt weerbarstiger en de dieren blijven komen. CDA-Statenlid René Kuijken noemt Noord-Brabant ‘een grijs gebied’. We kiezen niet voor een volledige nulstand, maar ook niet voor het afrasteren van bepaalde wegen en gebieden.’
Inmiddels houdt de zwijnenproblematiek de gemoederen vooral in Zuidoost-Brabant al meer dan twee jaar bezig. Met name rond het Leenderbos zorgen de zwijnen voor een gespannen relatie tussen boeren, jagers, burgers en recreatieondernemers.
Volgens Kuijken is een veelgehoorde klacht de beperkte bereidwilligheid van jagers om tot een nulstand te komen. ‘Het belangrijkste verweer daartegen is dat de absolute nulstand niet haalbaar is of dat de jachtmiddelen te beperkt zijn.’
Uit de media moest Kuijken vernemen dat er enige beweging zit in het dossier. Zo zouden nachtkijkers en vangkooien worden toegelaten. Desondanks roept zijn fractie Gedeputeerde Staten op om het probleem met de dieren ‘voor eens en voor altijd’ de wereld uit te helpen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    16° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
Meer weer