Gezocht: naam tuin Randwijk

Het Fruitkenniscentrum in Randwijk zoekt een nieuwe naam voor de proeftuin. De organisatie riep donderdag bezoekers van de open dag op met suggesties te komen.

Willem DijkemaManager Bert Pinxterhuis van PPO Randwijk deed in zijn openingswoord een oproep aan de aanwezige fruittelers om een nieuwe naam te bedenken.
Pinxterhuis sprak tevens over de moeilijkheden rondom de reorganisatie, het stoppen van het Productschap Tuinbouw en de consequenties voor Praktijkonderzoek Plant & Omgeving (PPO). ‘En de meest recente problemen bij u thuis die verband houden met de situatie in Rusland of, dichter bij huis, de suzuki-fruitvlieg.’
Lastige zaken, aldus de manager, die erom vragen om het onderzoek en de innovaties weer op te pakken.

Financiering

Een nieuwe vorm van financiering via telers en/of samenwerking van diverse andere partijen krijgt volgens hem vorm. ‘Mede dankzij die nieuwe financiering is het mogelijk om het rassenonderzoek van zowel appel als peer door te zetten. Dat is nodig, willen we onze koppositie als telers, ontwikkelaars en bewaarders van fruit houden.’
De huidige partners van het Fruitkenniscentrum zijn PPO Fruit, Plant Research International, NFO, Productschap Tuinbouw, Fruitconsult, Inova Fruit, DLV Plant en Pieter Vernooij Fruit.
Bezoekers van de open dag konden zeventig verschillende demo’s aanschouwen. Allemaal innovaties en ontwikkelingen in het grootfruit.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    16° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
Meer weer