VVD en CDA: steun uit Europa

VVD en CDA willen dat Europa en de Nederlandse regering de land- en tuinbouw steunen om de gevolgen van de Russische boycot op te vangen.

VVD+en+CDA%3A+steun+uit+Europa
© LTO NOORD beeldbank

Volgens VVD-Tweede Kamerlid Helma Lodders (landbouw) zullen de sancties verschillende sectoren, toeleverende en verwerkende bedrijven behoorlijk pijn doen.

'Het is nu aan staatssecretaris Dijksma om samen met LTO en andere brancheorganisaties om tafel te gaan en de impact van deze sancties per sector te inventariseren', zegt Lodders.

'Daarnaast moet de staatssecretaris met haar Europese collega’s in overleg treden en alle mogelijkheden om het tegenpakket op te vangen in kaart brengen.'

Overschot

CDA-Tweede Kamerlid Jaco Geurts stelt dat de Russische boycot het einde kan betekenen voor veel agrarische familiebedrijven in Nederland en Europa. Hij pleit voor steun vanuit Europa voor de land- en tuinbouw.

De boycot van Rusland betekent een groot overschot aan groenten en fruit waardoor Nederlandse, maar ook andere producenten uit Europa, hun producten niet kwijt kunnen', zegt Geurts.

'Die enorme overschotten kunnen leiden tot dumpprijzen met alle gevolgen van dien. De marges zijn al ontzettend laag binnen de land- en tuinbouw, dit betekent dat overal verlies geleden gaat worden.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer