LTO%3A+gevolgen+boycot+opvangen
Nieuws
© LTO Nederland

LTO: gevolgen boycot opvangen

LTO Nederland onderzoekt samen met ketenpartijen en andere belangenbehartigers op welke manier de gevolgen van de Russische boycot voor Nederlandse boeren en tuinders opgevangen kunnen worden.

Vandaag is de lijst met geboycotte producten bekend gemaakt. Het overzicht bevestigt dat de gevolgen voor de land- en tuinbouw groot zijn.

Gezamenlijke aanpak

LTO Nederland riep eerder al het kabinet en de Europese Commissie op om gezamenlijk met de sector de gevolgen van de boycot op te vangen. 'Maandag hebben we overleg met VNO-NCW en MKB-Nederland om een gemeenschappelijke aanpak af te spreken', laat voorzitter Albert Jan Maat weten.

Doel van het overleg is om afspraken te maken die verhinderen dat prijzen enorm gaan dalen. Maat: 'Dat is één doel van LTO. Komende week sluiten we aan bij overleg in Brussel om te verkennen welke mogelijkheden er zijn voor compensatie van boeren. Dat is ons tweede streven.'

Solidair zijn

LTO benadrukt dat ze achter het beleid van de Nederlandse regering staat, maar roept iedereen op solidair te zijn met de agrarische sector. 'Lage prijzen lijken leuk, maar hebben verstrekkende gevolgen voor ondernemers. Door reële marktprijzen te blijven betalen voor onze producten, houden we de economie draaiend.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  15° / 11°
  50 %
 • Donderdag
  16° / 10°
  20 %
 • Vrijdag
  17° / 11°
  70 %
Meer weer