DeltaMilk zoekt nieuwe leden

De Zuid-Hollandse zuivelcoöperatie DeltaMilk wil binnenkort weer nieuwe melkveehouders afkomstig uit het Groene Hart aannemen.

DeltaMilk+zoekt+nieuwe+leden
© deltamilk

Voorwaarden zijn verder dat ze weidegang toepassen en minimaal 400.000 kilo melk per jaar produceren.

Dat meldt de zuivelcoöperatie op haar website. Het besluit moet nog door de leden van DeltaMilk worden goedgekeurd tijdens de Algemene Ledenvergadering die in september plaatsvindt.

Jaarlijkse productie

Op haar website vermeldt DeltaMilk een reeks voorwaarden waaraan de nieuwe leden moeten voldoen. Naast een jaarlijkse productie van minimaal 400.000 kilo melk per jaar, moeten de nieuwe melkveehouders gevestigd zijn in Alblasserwaard-Vijfheerenlanden of Utrecht-West.

Ook moeten de nieuwe leden de weidegangverklaring tekenen, grondgebonden zijn en deelnemen aan duurzaamheids- en dierwelzijnsprogramma.

Apart beoordeeld

Weidende melkveehouders met een quotum kleiner dan 400.000 kilo worden apart beoordeeld. Als deze veehouders in de route met andere leden van DeltaMilk meegenomen kunnen worden, dan kan worden besloten die toch aan te nemen.

Bij DeltaMilk zijn momenteel 150 melkveehouders aangesloten. De coöperatie is eigenaar van Zuivelfabriek De Graafstroom in Bleskensgraaf.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer