Goed jaar en hoge melkprijs DeltaMilk

Voor zuivelcoöperatie DeltaMilk, eigenaar van kaasfabriek De Graafstroom in Bleskensgraaf, was 2013 een goed jaar met een hoge melkprijs.

Goed+jaar+en+hoge+melkprijs+DeltaMilk
© DeltaMilk

De garantieprijs die de leden van DeltaMilk als voorschot krijgen uitbetaald, steeg met ruim 16 procent naar 39,45 euro per 100 kilo. Dat heeft de coöperatie vandaag gemeld.

Boven op de goede melkprijs ontvingen de leden een nabetaling die in lijn ligt met voorgaande jaren. Dat betekent dat de coöperatie de gedurende 2013 fors gestegen melkprijs heeft kunnen bijbenen in de business.

Partnerships

De langjarige partnerships op zowel kaas als weigebied droegen daar mede aan bij. Daarnaast heeft De Graafstroom zijn positie binnen Retail Nederland verder kunnen versterken door uitbouw van premium private label concepten.

De omzet van de coöperatie steeg met 20 procent naar 180 miljoen euro. Het resultaat wat ter beschikking staat aan de leden was over 2013 nagenoeg gelijk aan dat van 2012.

Investeringen

Op investeringsgebied blijft De Graafstroom ambitieus. In 2013 is in totaal voor 6,1 miljoen euro geïnvesteerd, met name in de vernieuwing van de voorfabriek en de weilijnen.

Tevens is het nieuwe kaaspakhuis en kantoor in gebruik genomen. Voor 2014 wordt verder geïnvesteerd in een nieuwe casomatic en een nieuwe RO-installatie voor het indikken van de wei.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    10° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
Meer weer