Vakantie

Twee of drie weken vrij lijkt een eeuwigheid, maar niets is minder waar. De vakantie vliegt voorbij en altijd wil je nog wat langer genieten. Blijkbaar gaat de tijd veel sneller bij het proberen van nieuwe dingen en het opdoen van nieuwe ervaringen.
Bereikbaar blijven tijdens de vakantie komt ook steeds vaker voor. Een groot aantal vakantiegangers checkt tijdens hun vakantie de werkmail. Met als gevolg dat ze het werk niet loslaten en letterlijk meenemen op vakantie. Het duurt meestal twee tot vier dagen voordat je het vakantiegevoel ervaart en dus ontspant. Dit gevoel is echter na terugkomst weer snel verdwenen...
Ondernemers nemen veel minder vrij dan hun werknemers en ontkomen er vaak niet aan nog werkzaamheden te verrichten tijdens hun vakantie.
Lekker genieten van een glas wijn op een terras aan een diepblauwe zee, terwijl een zacht briesje zorgt voor verkoeling is voor velen het ultieme vakantiegevoel. Helaas is dit niet het geval voor een aantal van onze agrariërs. Voor velen is de keuze snel gemaakt: vervangende arbeid is duur, inkomens staan onder druk, dus dan maar een paar dagen weg of helemaal geen vakantie. Gelukkig wonen we op het platteland, met volop ruimte en veelal rust, waardoor de behoefte aan vakantie niet zo groot is als die van stadsmensen.
Vakantie vieren op het platteland begint dan ook behoorlijk populair te worden. Goed voor onze sector, hierdoor kan een aantal boerenbedrijven extra inkomsten genereren.
Kamperen bij de boer, bed and breakfast, boerenterras of boerengolf; het zijn allemaal vormen waarmee we onze mooie agrarische sector kunnen presenteren en laten zien wat onze lust en ons leven is. Burger en het boerenleven worden dichter bij elkaar gebracht, wat een mooie bijkomstigheid is van vorm van agrarisch ondernemen.
Ik wens eenieder een prettige vakantie, waar je ook bent, thuis of ergens anders: geniet van een paar dagen rust of, zoals ikzelf doe, geniet van het oogsten, het lekkere warme weer, het samen buiten eten en lang op het terras vertoeven, soms mijmerend over wat er allemaal gebeurd is de afgelopen tijd en dromend over de wat de toekomst gaat brengen.

Elly Roebroek,

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer