Oogstperiode, plaatsingsruimte mest en uitrijperioden

De eerste granen zijn inmiddels geoogst en bij aanhoudend goed weer zal dit de komende tijd doorzetten.

Dit is voor veel agrariërs en adviseurs aanleiding de meststoffenbalans nog eens goed door te rekenen. Enerzijds berekenen of er voldoende mest is afgevoerd en anderzijds om te bekijken hoeveel plaatsingsruimte er nog over is. Zorg er in ieder geval voor dat u voldoende mest afvoert en dat diegene die nog plaatsingsruimte hebben deze niet laten liggen.

Uitrijregels grasland
Drijfmest op grasland is zowel op zand- en lössgrond als op klei- en veengrond toegestaan tot 1 september. Dit geldt ook voor vaste mest of zuiveringsslib op zand- en lössgrond. Op kleigrond mag de vaste mest of zuiveringsslib worden uitgereden tot en met 15 september.

Uitrijregels bouwland
Drijfmest uitrijden op (alle grondsoorten) bouwland is toegestaan tot 1 augustus.
Het is toegestaan om tot 1 september uit te rijden, mits u uiterlijk op 31 augustus een groenbemester teelt of bloembollen plant.
Vaste mest uitrijden mag op bouwland op zand- en lössgrond tot 1 september. Wanneer u direct fruit- of plantsoenbomen aanplant, mag dit het gehele jaar. Het uitrijden van vaste mest op klei- en veengrond mag het gehele jaar, mits de weersomstandigheden het toelaten.
Op de website van de LLTB (www.lltb.nl) is een overzicht te vinden dat inzichtelijk maakt tot wanneer en onder welke voorwaarden mest dit jaar mag worden uitgereden.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    10° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
Meer weer