Betere doorvoer Lely Splendimo MC

De vernieuwde Lely Splendimo MC maaiers hebben nog meer doorvoercapaciteit. Tegelijk blijft het brandstofverbruik laag.

Bij de nieuwste modellen van de Splendimo MC is er meer ruimte in de beplating gemaakt om lang gras sneller door te kunnen voeren. Tevens is de nieuwe uitvoering nog beter uitgerust om zeer uiteenlopende gewasomstandigheden aan te kunnen.
Daarbij zijn er nog enkele verbeteringen doorgevoerd. De maaiers zijn uitgerust met Impeller-kneuzers die zijn voorzien van een groot aantal kneusvingers, zodat een hoge droging is te realiseren. Dit met behoud van structuur en voederwaarde.
De kneusvingers werken de waslaag op de plant open waardoor het vocht sneller kan verdampen. Sneller drogen vermindert de inkuilverliezen en zorgt voor een hogere voerkwaliteit in de kuil.
De vermogensbehoefte van de Splendimo maaiers blijft laag. Voor maatschap Bokma in Hindeloopen is dit een belangrijk aspect. ‘Het grootste voordeel van de Lely Splendimo maaiers is dat deze beduidend lichter maaien dan andere maaiers waar we ervaring mee hebben. Dit scheelt in de kosten van het maaien. Daarbij is het maaibeeld prima.’
Bij de vernieuwing van de maaier zijn de scharnierblokken van de regelplaat van de kneuzer uit de gewasstroom gehaald. Dit bevordert de optimale gewasstroom door de machine.
De brede kneusrotor draagt bij aan het gelijkmatig en luchtig afleggen van het gewas op het maaiveld. Dit versterkt het drogend effect waardoor de voerderwaarde van het gras veilig wordt gesteld.
Tevens is de de afscherming van de V-snaaraandrijving van de kneuzer verder afgesloten. Hierdoor hebben de V-snaren minder last van vervuiling en vragen ze minder onderhoud.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    9° / 2°
    70 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    11° / 2°
    50 %
Meer weer