Trustfeed+en+Hisfa+gebundeld+in+Securefeed
Nieuws
© Trust Feed

Trustfeed en Hisfa gebundeld in Securefeed

Trustfeed (mengvoer) en Hisfa (ruwvoer) komen per 1 januari 2015 in één kwaliteitssysteem: Securefeed. Drijvende kracht achter het nieuwe systeem is de zuivel.

De eerste voorbereidingen dateren al van zo'n anderhalf jaar geleden, vertelt Johan Schuttert, voorzitter van Trustfeed. De zuivel dringt al langer aan op een goede borging van de kwaliteit van het veevoer. 'De zuivel wil dat de keten gesloten is', licht Schuttert toe.

De vleesverwerkende industrie stelde zich aanvankelijk terughoudend op. Dat verandert nu er furazolidon is gevonden in kalver- en varkensvoer.

Zo'n 265 deelnemers

Nederland telt nog zo'n 450 toeleveranciers van voer en voedermiddelen. Zo'n 200 daarvan zijn aangesloten bij Hisfa. Trustfeed telt 65 deelnemers. Schuttert: 'Er zijn dus nog genoeg bedrijven die niet zijn gecertificeerd.'

Kenmerk van bedrijven die wel zijn gecertificeerd is een goede verzekering. 'Voor die bedrijven geldt dat zij in geval van een calamiteit de eerst aansprakelijke zijn en de zaak moeten regelen met de verzekering.'

De waarde daarvan bewijst zich wel in een kwestie zoals die nu speelt met furazolidon, aldus Schuttert. Daarnaast biedt Securefeed het voordeel dat er één aanspreekpunt is en dat onder het kwaliteitssysteem zowel meng- als ruwvoer en bijproducten valt.

Binnen enkele weken

Schuttert verwacht binnen enkele weken met meer specifieke bijzonderheden met betrekking tot Securefeed naar buiten te komen. Dat gebeurt wanneer duidelijk is wie de directeur van Securefeed wordt en wie de voorzitter.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  13° / 8°
  80 %
 • Zaterdag
  14° / 8°
  70 %
 • Zondag
  16° / 9°
  70 %
Meer weer