Boomteelt zet onderzoekswensen op rij

De Raad voor de Boomkwekerij gaat onderzoekswensen in de boomteelt inventariseren. Bij het Productschap Tuinbouw (PT) is nog ongeveer 600.000 euro voor onderzoek beschikbaar.

Joost van WinsenHet PT houdt eind dit jaar op te bestaan. De raad wil daarom alle voormalige heffingsplichtigen in de gelegenheid stellen ideeën aan te dragen. Deze kunnen tot uiterlijk 17 augustus worden ingediend bij de Raad voor de Boomkwekerij in Hillegom.
Hiervoor is een speciaal formulier ontwikkeld. Omdat het budget beperkt is, kunnen waarschijnlijk maar weinig aanvragen worden gehonoreerd, laat de raad weten.
In de Raad voor de Boomkwekerij werken LTO Nederland en Anthos samen. Een werkgroep, bestaande uit bestuurders, medewerkers en leden van de raad, bepaalt welke voorstellen in aanmerking komen.

Gewasbescherming

Vanwege de afnemende beschikbaarheid van gewasbeschermingsmiddelen hebben vier aandachtspunten prioriteit, geeft de raad aan. Dat zijn weerbaar gewas, slimme technologie (onder andere emissiereductie), slimme teeltsystemen en een duurzaam middelenpakket.
Daarnaast mag het onderzoek hooguit drie jaar in beslag nemen of in deze periode kunnen worden opgepakt in een vervolgtraject. Het aantal ondernemers dat profiteert van het onderzoek is van belang bij de weging, evenals het aantal indieners van het voorstel en het teeltoppervlakte in kwestie.

Weer

 • Vrijdag
  13° / 8°
  80 %
 • Zaterdag
  14° / 8°
  70 %
 • Zondag
  16° / 9°
  70 %
Meer weer