Omzet chemieconcern DuPont licht omlaag

Het Amerikaanse chemieconcern DuPont heeft de omzet in het tweede kwartaal licht zien dalen, van 9,8 miljard naar 9,7 miljard dollar (7,2 miljard euro). De winst nam wel iets toe, van 1 naar 1,1 miljard dollar, meldt de onderneming.

Omzet+chemieconcern+DuPont+licht+omlaag
© www.brownstonelaw.com

DuPont verkocht meer producten aan de landbouw- en voedingssector en ook in de meeste industriële segmenten namen de verkoopvolumes toe. Dat werd evenwel teniet gedaan doordat het bedrijf zijn productaanbod heeft verkleind, waaronder gewasbeschermingsmiddelen.

Daarnaast speelde onder meer een geplande onderhoudsstop een rol.

Bedrijfsresultaat

Het bedrijfsresultaat kwam in het tweede kwartaal uit op 1,17 dollar per aandeel, tegen 1,28 dollar een jaar eerder. Eind juni waarschuwde DuPont al voor een daling van dat resultaat, door tegenvallende prestaties bij met name de landbouwtak.

De verlaagde prognose voor heel 2014 die het bedrijf toen gaf, is niet veranderd.

ANP

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  8° / 0°
  10 %
 • Zaterdag
  10° / 4°
  10 %
 • Zondag
  10° / 4°
  10 %
Meer weer