Maximaal twee pakken Nutrilon

De vraag naar Nutrilon van babymelkpoederproducent Nutricia is momenteel groter dan het aanbod. Om dat in goede banen te leiden geldt bij supermarkten en drogisterijen het ‘tweepakkenbeleid’.
Jumbo geeft aan dat vermeende handelaren volledige schappen met zuigelingenvoeding leegkopen. ‘Vermoedelijk worden deze partijen via het zwarte circuit verhandeld in China, waar dit product veel duurder is’, licht woordvoerder Laura Valks toe. Klanten die grotere partijen willen afnemen, zoals kinderdagverblijven, kunnen niet contant betalen, maar enkel op rekening.
Net als bij Jumbo wijzen Albert Heijn en Etos klanten met kaartjes op het schap op het ‘tweepakkenbeleid’. Moeite om die regel aan consumenten uit te leggen heeft Ahold-woordvoerder Lukas Burgering niet. ‘Onze vaste klanten begrijpen dat, want hierdoor blijft Nutrilon beschikbaar.’
Alleen Nutrilon gaat bij Ahold op rantsoen. ‘We kunnen meer eigen merk babymelkpoeder en bijvoorbeeld Friso en Nestlé leveren’, verzekert Burgering. Nutricia verwacht dat de piek over enkele weken weer afzwakt.

Weer

 • Woensdag
  22° / 9°
  10 %
 • Donderdag
  19° / 7°
  10 %
 • Vrijdag
  21° / 6°
  10 %
Meer weer