Tarwenotering+daalt+verder+tot+niveau+2010
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Tarwenotering daalt verder tot niveau 2010

De uitsluitend positieve oogstberichten doen de tarwenoteringen op de internationale markten verder dalen tot het niveau van 2010.

Dat blijkt uit het weekbericht granen van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Voorraden

Negatieve berichten zoals de neerslag in de Europese Unie (Duitsland en Frankrijk), de slechte weersomstandigheden in Canada en droogte in India zorgen vooralsnog niet voor een herstel van de tarwenoteringen.

De meeste analistenbureaus gaan uit van een wereldtarweoogst die hoger is dan het verbruik. Dat gegeven, in combinatie met de hoge wereld tarwevoorraden, drukt de noteringen.

Rusland

Omstandigheden in Rusland zijn goed en de minister van Landbouw heeft recent de oogstprognose positief bijgesteld tot 100 miljoen ton bij een juni prognose van 97 miljoen ton.

Eerste tarweoogstresultaten gaan uit van een opbrengst van 3.550 kilo tarwe per hectare wat 500 kilo meer is dan vorig seizoen.

Europa

Ook de Europese graannoteringen daalden aanvankelijk, maar afgelopen donderdag lieten de termijnnoteringen voor maaltarwe in Parijs een stijging zien met 2,5 procent tot 183,25 euro per ton (levering november).

Ook de tarwe spotnoteringen in Frankrijk stegen met enkele euro’s per ton richting 180 euro per ton. Of dit het begin is van enig herstel, is onduidelijk.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  7° / 2°
  20 %
 • Maandag
  8° / -2°
  60 %
 • Dinsdag
  8° / -3°
  10 %
Meer weer