Tarweprijzen+blijven+op+redelijk+niveau
© Nieuwe Oogst

Tarweprijzen blijven op redelijk niveau

Mede als gevolg van de forse export van tarwe door de Europese Unie (EU) blijven de tarweprijzen in de EU op een redelijk niveau.

Ook de Europese noteringen voor voergerst bleven de afgelopen week redelijk stabiel of zelfs iets hoger. De brouwgerstnoteringen daalden zowel in Frankrijk, Duitsland als in Finland.

Maïsnoteringen leverden enkele euro’s per ton in, mede als gevolg van de uitstekende oogstverwachting. Overigens hebben analisten hun twijfels bij de Franse oogstcijfers.

Op de internationale markten was het een rustige week bij redelijk stabiele tarwenoteringen, blijkt uit Weekbericht Granen van Productschap Akkerbouw.

Export

De Europese Unie heeft in de eerste drie maanden van dit graanseizoen (juli, augustus en september) 6,5 miljoen ton tarwe uitgevoerd tegenover vorig seizoen 3,5 miljoen ton.

Frankrijk is de grootste Europese tarwe-exporteur (38 procent), gevolgd door Roemenië (26 procent) en Duitsland (15 procent).

Algerije is met 23 procent de grootste EU-tarweafnemer, gevolgd door Saoedi-Arabië (13 procent) en Zuid-Korea (9 procent).

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  7° / 2°
  20 %
 • Maandag
  8° / -2°
  60 %
 • Dinsdag
  8° / -3°
  10 %
Meer weer