Tarweprijzen blijven op redelijk niveau

Mede als gevolg van de forse export van tarwe door de Europese Unie (EU) blijven de tarweprijzen in de EU op een redelijk niveau.

Tarweprijzen+blijven+op+redelijk+niveau
© Nieuwe Oogst

Ook de Europese noteringen voor voergerst bleven de afgelopen week redelijk stabiel of zelfs iets hoger. De brouwgerstnoteringen daalden zowel in Frankrijk, Duitsland als in Finland.

Maïsnoteringen leverden enkele euro’s per ton in, mede als gevolg van de uitstekende oogstverwachting. Overigens hebben analisten hun twijfels bij de Franse oogstcijfers.

Op de internationale markten was het een rustige week bij redelijk stabiele tarwenoteringen, blijkt uit Weekbericht Granen van Productschap Akkerbouw.

Export

De Europese Unie heeft in de eerste drie maanden van dit graanseizoen (juli, augustus en september) 6,5 miljoen ton tarwe uitgevoerd tegenover vorig seizoen 3,5 miljoen ton.

Frankrijk is de grootste Europese tarwe-exporteur (38 procent), gevolgd door Roemenië (26 procent) en Duitsland (15 procent).

Algerije is met 23 procent de grootste EU-tarweafnemer, gevolgd door Saoedi-Arabië (13 procent) en Zuid-Korea (9 procent).

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer