Tulp voor in ontwikkeling

Uit stadiumonderzoek van DLV Plant blijkt dat Hollands geteelde tulpen iets vroeger zijn dan gemiddeld.

Tulp+voor+in+ontwikkeling
© Nieuwe Oogst

DLV Plant heeft aan de hand van de bodemtemperaturen van afgelopen voorjaar (tot en met juni) en het rooitijdstip een gemiddelde stadiumdatum bepaald voor de Hollands geteelde tulpen.

Op basis van deze temperaturen verwacht DLV Plant dat de bollen 1,5 week vroeger in stadium zijn dan in 2012 en 3 weken vroeger dan 2013, wat een heel laat jaar was. Het stadium in 2014 is daarmee zo'n vier dagen eerder dan het langjarig gemiddelde.

Hollandse hyacint

Om de bollen tijdig te kunnen prepareren, is stadiumonderzoek nodig. Hoewel het stadium bij hyacint minder wordt beïnvloed door de bodemtemperaturen, raadt DLV Plant aan ook in dit gewas stadiumonderzoek uit te voeren. Dat voorkomt in de broeierij het optreden van groene (stro)nagels.

DLV Plant onderzoekt voor u het stadium van zowel tulpen als hyacinten. Voor tulp geldt: stadiumonderzoek vanaf nu voor de vroege partijen. Voor Nederlandse hyacint geldt: stadiumonderzoek vanaf tweede week augustus, afhankelijk van de rooidatum.

Franse hyacint

Voor hyacintenbollen geteeld in Frankrijk geldt: stadiumonderzoek vanaf de laatste week juli. Om een goed beeld van het stadium te krijgen moeten minimaal vijf bollen per monster worden aangeleverd.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 1°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / -1°
    20 %
Meer weer