Tulpenpercelen massaal gekopt in Flevoland

Na het paasweekend en na alle belangstelling voor tulpenroutes zijn deze week met name de vroegere tulpenpercelen in Flevoland op grote schaal gekopt.

Tulpenpercelen+massaal+gekopt+in+Flevoland
© Agrifirm Plant

Het gaat nu hard met het koppen, meldt Siebe Seepma van Agrifirm Plant. De bloembollenspecialist vertelt dat de tulpen er over het algemeen goed bij staan.

‘De ontwikkeling loopt iets voor op een gemiddeld jaar en de tulpen strekken goed. De bollenkwekers hoeven tot dusver relatief weinig te beregenen. Verder zijn de gewassen gezond. Er is nog niet of nauwelijks vuur te vinden, en slechts incidenteel komen bladvlekken voor als gevolg van hagelschade.’

Mooi uniform

Seepma waarschuwt wel voor bladluizen, die zijn al enkele weken aanwezig. De meeste tulpenpercelen in Flevoland zijn net als het perceel hier op de foto aan de Drietorensweg in Ens mooi uniform, zegt Seepma.

‘Sommige cultivars zijn in één keer goed te koppen. Bij cultivars die minder gelijkmatig ontwikkelen wordt het koppen meestal na een dag of vijf nog een keer herhaald. Steeds meer tulpenkwekers kiezen ervoor om niet meer handmatig na te koppen.’

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  24° / 10°
  10 %
 • Dinsdag
  27° / 12°
  10 %
 • Woensdag
  29° / 15°
  0 %
Meer weer