FAO: gewasprijzen dalen

De internationale prijzen voor grote gewassen dalen. De prijzen van vlees en zuivel blijven historisch hoog. Dat stellen de voedselorganisatie van de Verenigde Naties (FAO) en de Organisatie voor Economische Samenwerkingen en Ontwikkeling (OESO).

FAO%3A+gewasprijzen+dalen
© Nieuwe Oogst

De graanprijzen dalen doordat de voorraden zijn toegenomen. Naar verwachting zal de prijs over een jaar stabiliseren, maar de prijzen zullen niet die hoogte halen zoals dat de afgelopen jaren het geval was.

De prijzen voor vlees en zuivel blijven hoog omdat de vraag in 2013 hoger was dan het aanbod. De hoge zuivelprijzen dalen wel licht de komende jaren.

Zuivelproducent India

India heeft de eerste plek overgenomen van Europa als grootste zuivelproducent in de wereld. De onderzoekers verwachten dat het land de komende jaren aanzienlijke voorraden melkpoeder gaat opbouwen.

De vraag naar voedsel vlakt de komende tien jaar af, stellen de onderzoekers. 'De afgelopen jaren is de vraag sterk toegenomen, maar dat zal de komende jaren minder afnemen. Datzelfde geldt voor de handel in voedsel en grondstoffen.'

Ongewoon hoge prijzen

De agrarische markten stabiliseren na een periode van ongewoon hoge prijzen, zegt de secretarisgeneraal van de OESO, Angel Gurría.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer