Maaikwaliteit van Claas met Max Cut

Claas start met de bouw van nieuwe Max Cut maaibalken. Het gaat om 28 verschillende modellen met arbeidsbreedten van 2,60 tot 9,10 meter. Ze scoren vooral op het gebied van maaikwaliteit.

Met de Max Cut brengt Claas een compleet nieuw ontwikkelde maaibalk op de markt. Voor de productie ervan is in de Claas-fabriek in Bad Saulgau in Zuid-Duitsland een moderne montagelijn gebouwd. Met uiterste precisie worden de hightech maaibalken in elkaar gezet. De capaciteit ligt op zo’n zestig maaibalken per dag.
De boven- en onderkant van de Max Cut maaibalk zijn uit één stuk gemaakt, wat een maximale stevigheid garandeert. Beide delen worden luchtdicht op elkaar geschroefd. Deze constructie maakt het mogelijk om de tandwielaandrijving in een oliebad te laten lopen. De smering is levenslang.

Snijoppervlak

De gegolfde maaibalk is zodanig vormgegeven dat de maaischijvenmodules ver naar voren steken. Samen met speciaal vormgegeven, geharde tussenstukken zorgt dat voor een groter snijoppervlak en een optimale maaikwaliteit. Het mes blijft langer in contact met het gras. De glijplaten met spoilereffect dragen bij aan een schoon te oogsten product.
Claas heeft bij de constructie een gewichtsvermindering weten te realiseren van circa 10 procent. Volgens de machinefabrikant zorgt dit voor een 8 procent lager verbruik aan dieselolie.

Brandstofverbruik

De Max Cut maaibalken zijn zo geconstrueerd dat al met 850 toeren per minuut is te werken. Bijvoorbeeld bij een tweede en derde snede. Dit vermindert het brandstofverbruik tot ongeveer 20 procent.
De veiligheidsmodule Safety Link zorgt er voor dat de aandrijving in de maaibalk vrij blijft van schade bij het raken van bijvoorbeeld een steen. De maaischijf blijft vast aan de module en de module is snel te wisselen.
Claas gaat alle maaimachines vanaf 2015 voorzien van de nieuwe Max Cut maaibalken. Dit jaar zijn zo’n 25 à 30 maaiers met de nieuwe maaibalken uitgeleverd om ze in de praktijk goed te kunnen beoordelen.
Bij de Disco 9400C en Disco 9200C (werkbreedte circa 9 meter) heeft Claas een aantal verbeteringen doorgevoerd, die vooral te maken hebben met het bedieningscomfort. Daarnaast is het aanbod duidelijker gesegmenteerd.
De Business-uitvoering van de 9200C is nieuw. Claas richt zich met deze professionele machine op loonwerkers en de grotere bedrijven.
Bij de Disco 8500 (werkbreedte circa 8,20 meter) is er keuze uit de modellen Contour en Trend. De Contour heeft onder andere een Claas terminal en een hydraulische transportzekering. De Trend is een nieuwe uitvoering met een gering uitrustingsniveau voor bijvoorbeeld basistrekkers.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  28° / 12°
  10 %
 • Woensdag
  23° / 12°
  20 %
 • Donderdag
  19° / 13°
  60 %
Meer weer