Doe mee aan zomerganzentelling

De LLTB roept leden op mee te doen aan de zomerganzentelling op zaterdag 19 juli.

Conform de landelijke richtlijn wordt in geheel Limburg een zomerganzentelling gehouden. Door het in kaart brengen van de zomerganzen in Nederland zal een beter inzicht worden verkregen in de ontwikkeling van de verschillende ganzenpopulaties. Daarmee krijgen we een nog betere onderbouwing voor de ontheffingen en kan gekeken worden of de nieuwe aanpak werkt van het ganzenbeheer zoals dat binnenkort gestalte zal krijgen in het nieuwe Limburgse Faunabeheerplan Ganzen.

Ganzenbeheer

Daarnaast kunnen deze gegevens dienen om, indien noodzakelijk, in de toekomst ganzenbeheer aan te passen. Door allemaal tegelijk op een vergelijkbare manier te tellen, op dezelfde dag, kan een goed beeld gevormd worden van de omvang van de overzomerende ganzenpopulaties en de uitwisseling van de populaties ganzen tussen de verschillende provincies.
Het tellen van ganzen is belangrijk, omdat uit de combinatie van de telgegevens en de schadegegevens beoordeeld kan worden of de beschikbare methodes van schadebeperking werken. Door zelf mee te tellen kunnen leden een eigen bijdrage leveren aan het in stand houden van de mogelijkheden om middels ontheffingen de door de diverse ganzensoorten veroorzaakte schade te kunnen beperken.

Meedoen

Agrariërs die mee willen doen aan de telling, kunnen zich melden bij de FBE Limburg via (0475) 381733 of info-fbe@lltb.nl. Deelnemers krijgen vervolgens de gegevens van de tellocatie. De ganzentelling start om 9.30 uur.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer