Advisering in Afrika begint in Nederland

Het team ‘lokaal ondernemerschap’ richt zich op ondernemende boeren en boerinnen die meer dan zelfvoorzienend zijn. Dat geldt ook voor de aardappeltelers in het Grote Merengebied in Afrika. De aardappelproductie in Afrika neemt enorm toe. Sinds eind jaren ‘90 reizen er dan ook regelmatig agripoolers naar het Grote Merengebied om daar de boeren en personeel van landbouworganisaties te adviseren over de aardappelteelt.
Doel van de door Agriterra georganiseerde agripool-aardappeldagen is het uitwisselen van kennis en ervaringen. Gastspreker dit keer was Prof. Dr. Ir. Anton Haverkort van de WUR.
Géke Appeldoorn, teammanager lokaal ondernemerschap, vertelt:; “We kijken samen welke adviezen de aardappelproductie en –vermarketing in Afrika ten goede zullen komen. Het is belangrijk onze ervaring met bemesting en gewasrotatie op eenduidige wijze verder te delen.” Gezamenlijk besluiten de agripoolers om bemestingsadviezen op te stellen, aangepast aan de omstandigheden en het teeltniveau daar. Om de toenemende infectiedruk van bruinrot aan te pakken, zal voor de volgende agripooldag kennisoverdracht over gewasrotatie hoog op de agenda staan”.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 1°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / -1°
    20 %
Meer weer