Zuid-Holland steekt meer geld in groen

Provincie Zuid-Holland investeert extra in natuur, recreatie, water en landbouw. Het bedrag voor 2014 wordt verhoogd van 12 miljoen naar 18,6 miljoen euro.

Zuid%2DHolland+steekt+meer+geld+in+groen
© Foto: Harald Lakerveld

Volgens het provinciebestuur is het draagvlak om samen te werken aan meer natuur en recreatie groot bij ondernemers, boeren en gemeenten. Provinciale Staten moeten nog wel akkoord gaan met het voorstel om de al gereserveerde groenmiddelen eerder beschikbaar te stellen.

Met de extra miljoenen kunnen voor zeven extra projecten nog dit jaar bindende gebiedsafspraken worden gemaakt. Daarmee kan tot 2016 bij een groot aantal projecten de schop in de grond.

Gebiedsafspraken

Per gebiedsafspraak zorgen de uitvoerende partijen voor financiering van minimaal 50 procent van de kosten. De provincie betaalt de andere helft. Met de provinciale bijdrage van 18,6 miljoen wordt er dan 37 miljoen in het groen gestoken.

Ook de landbouw maakt onderdeel uit van de gebiedsafspraken om meer groen te realiseren, meldt de provincie. Zo wordt in de Leidse regio samen met de boeren de aantrekkelijkheid van het platteland vergroot, bijvoorbeeld door de aanleg van bijenerven en bloemrijke wandelpaden.

Innovatie

Het Veenweiden Innovatiecentrum (VIC) gaat een programma ontwikkelen voor een goede toekomst voor de landbouw in de veenweidegebieden. Daarbij wordt gekeken naar mogelijkheden voor visteelt en nuttige verwerking van biomassa, die naast de melkveehouderij kunnen bestaan.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  22° / 13°
  20 %
 • Maandag
  23° / 14°
  10 %
 • Dinsdag
  18° / 16°
  80 %
Meer weer