LNH+beraadt+zich+over+Lage+Oude+Veer
Nieuws
© nlwandel.nl

LNH beraadt zich over Lage Oude Veer

Landschap Noord-Holland (LHN) wil natuurproject Lage Oude Veer in een andere vorm doorzetten. Na de zomer komt de natuurorganisatie met een nieuw plan.

Aanvankelijk wilde Landschap Noord-Holland 50 hectare natuur bij Lage Oude Veer in de Oostpolder van Anna Pauwlona. Daarvan ligt 8 hectare binnen de Ecologische Hoofdstructuur (EHS).

Dat deel wil de natuurorganisatie zeker alsnog realiseren. 'Na de zomer komen we naar buiten met onze nieuwe plannen hierover', stelt een LHN-woordvoerder.

Bestemmingsplan

De gemeenteraad van Hollands Kroon besloot onlangs het bestemmingsplan niet te wijzigen voor het natuurplan. Toch is 8 hectare van de polder door provincie Noord-Holland aangewezen voor de EHS.

'Het is jammer dat de raad de motie heeft aangenomen', verklaart de woordvoerder. 'We beraden ons nu op volgende stappen.'

Bezwaar

LTO Noord heeft zich de afgelopen jaren hard gemaakt om het natuurplan tegen te houden. In april ving LTO nog bot bij het Waddenfonds dat een subsidie van 3,3 miljoen euro aan LHN toekende voor de ontwikkeling van de 50 hectare natuur.

LTO vindt dat de subsidie moet worden ingetrokken nu de gemeenteraad het bestemmingsplan niet wijzigt. Ook de fracties van CDA en VVD van provincie Noord-Holland willen dat en hebben vragen hierover gesteld aan Gedeputeerde Staten.

Weer

 • Woensdag
  15° / 11°
  50 %
 • Donderdag
  16° / 10°
  20 %
 • Vrijdag
  17° / 11°
  70 %
Meer weer