LTO: Er is nog geen geld

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) heeft in 2013 het RIVM de opdracht gegeven om uit te zoeken of een Kennisplatform Veehouderij en Humane Gezondheid haalbaar zou zijn.
De verkenning heeft ertoe geleid dat alle betrokken partijen het kennisplatform als meerwaarde zien en het ook een bepaalde autoriteit zullen geven.
De kosten voor twee jaar bedragen in totaal 1.290.000 euro. Een derde deel hiervan moet worden betaald door de veehouderijsector, het gaat dus om een bedrag van 430.000 euro.
‘Het is logisch dat de sector meebetaalt’, zegt Toon van Hoof, portefeuillehouder Diergezondheid LTO Nederland. ‘Want je hebt op dit gebied een verantwoordelijkheid. Maar helaas weten we nog niet hoe de sector dit financieel moet rond krijgen nu de productschappen verdwijnen. Er moet geld komen.’
Mocht het platform doorgaan, dan zullen de volgende organisaties deelnemen: RIVM, Wageningen UR, Universiteit Utrecht, LTO, GGD Nederland, Omgevingsdiensten en de ZonMw. Deze laatste instelling stimuleert gezondheidsonderzoek en zorginnovatie.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer