Investeerders breedband

Arnhem - Drie partijen willen samen met provincie Gelderland investeren in de aanleg van breedband internet in de Achterhoek.

Gelderland wil snelheid in de aanleg van breedbandnetwerken in Gelderland. Daarom richt de provincie een investeringsmaatschappij breedband op.
Met deze maatschappij wil ze in 2015 breedbandnetwerken aanleggen in de ‘witte gebieden’ van de acht gemeenten in de Achterhoek. Gelderland zoekt hiervoor een mede-investeerder. De provincie investeert zelf 30 miljoen euro.
De komende weken bekijkt provincie Gelderland de aanmeldingen van de geïnteresseerde mede-investeerders. Daarbij kijkt de provincie of de aanmeldingen voldoen aan de gestelde eisen. De volgende stap zal zijn het beoordelen of en zo ja met welke partij de provincie de dialoog aangaat.
De provincie verwacht inbreng van kapitaal en knowhow van de markt. De partner wordt deel van het op te richten publiek-private samenwerkingsverband om te investeren in breedband Gelderland. De feitelijke aanleg van het breedbandnetwerk wordt uitbesteed aan private bedrijven.

Overijssel

Overijssel kent een andere aanpak. Daar wordt de aanleg van snel internet coöperatief opgepakt. In verschillende regio’s zijn daartoe al initiatieven genomen.
Provincie Overijssel heeft 54 miljoen euro uitgetrokken voor de aanleg van breedband internet. Het gaat om leningen, maar 22 miljoen uit dat butget kan uitgekeerd worden als subsidie.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer