Hilbrand Sinnema geridderd

Voorzitter Hilbrand Sinnema van LTO Noord Groningen is door staatssecretaris Sharon Dijksma van Economische Zaken benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Dijksma noemde Sinnema ‘een hardwerkende ondernemer en een gedreven bestuurder’. De provinciale LTO Noord-voorzitter werd geroemd als vakkundig bruggenbouwer.
‘Sinnema is op de eerste plaats boer, maar hij stak wel zijn nek uit voor natuurontwikkeling ter compensatie van de aanleg van de centrale in Eemshaven’, stelt Dijksma.
Volgens de staatssecretaris zag Sinnema het grotere, maatschappelijke belang van de natuurcompensatie. ‘Dat daarvoor natuurontwikkeling in Drenthe en Groningen moest plaatsvinden, kon hij goed uitleggen aan de boeren.’
Sinnema gaf aan dat het bestuurswerk voor LTO Noord en haar voorgangers ‘een hobby’ is. ‘Ik ben slechts een voorzwaaier’, vertelde hij. ‘Als het voorwerk is gedaan, gebeurt de uitvoering door de belangenorganisaties en de overheden.’
Al bijna dertig jaar zet de Groninger zich bestuurlijk en als vrijwilliger in voor de agrarische sector. Zo was hij begin jaren tachtig secretaris van de plaatselijke CBTB, waarna hij onder andere vanaf 1991 hoofdbestuurslid was van de gefuseerde organisatie van CBTB Groningen, Veenkoloniën en Drenthe.
In 1994 ging de CBTB op in de NLTO, waar Sinnema hoofdbestuurslid was. In 2007 werd hij benoemd als voorzitter van LTO Noord Groningen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 1°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / -1°
    20 %
Meer weer