LTO%2Dvoorman+Hilbrand+Sinnema+geridderd
Nieuws
© Harry Tielman

LTO-voorman Hilbrand Sinnema geridderd

Hilbrand Sinnema, voorzitter van LTO Noord Groningen, is gistermiddag door staatssecretaris Sharon Dijksma (EZ) geridderd in de Orde van Oranje-Nassau.

Dijksma noemde Sinnema 'een hardwerkende ondernemer en een gedreven bestuurder'. De provinciale LTO Noord-voorzitter werd geroemd als vakkundig bruggenbouwer.

'Sinnema is op de eerste plaats boer, maar hij stak wel zijn nek uit voor natuurontwikkeling ter compensatie van de aanleg van de centrale in Eemshaven', stelt Dijksma.

Natuurcompensatie

Volgens Dijksma zag Sinnema het grotere, maatschappelijke belang van de natuurcompensatie. 'Dat daarvoor natuurontwikkeling in Drenthe en Groningen moest plaatsvinden, kon Sinnema goed uitleggen aan de boeren.'

Sinnema gaf aan het bestuurswerk voor LTO Noord en haar voorgangers 'een hobby' is. 'Ik ben slechts een voorzwaaier', vertelde hij. 'Als het voorwerk is gedaan, gebeurt de uitvoering door de belangenorganisaties en de overheden.'

CBTB

Al bijna dertig jaar zet Sinnema zich bestuurlijk en als vrijwilliger in voor de agrarische sector. Zo was hij begin jaren tachtig secretaris van de plaatselijke CBTB, waarna hij onder andere vanaf 1991 hoofdbestuurslid was van de gefuseerde organisatie van CBTB Groningen, Veenkoloniën en Drenthe.

In 1994 ging de CBTB op in de NLTO, waar hij hoofdbestuurslid was. In 2007 werd hij benoemd als voorzitter van LTO Noord Groningen.

Koninklijke onderscheiding

Sinnema ontving de Koninklijke onderscheiding op de proefboerderij in Valthermond in het bijzijn van familie, vrienden en bekenden.

Weer

 • Woensdag
  7° / 2°
  90 %
 • Donderdag
  6° / 1°
  70 %
 • Vrijdag
  7° / 1°
  70 %
Meer weer