Gelderland traag met asbest

Gelderland - Boeren en tuinders in Gelderland tonen weinig belangstelling voor de subsidieregeling ‘Asbest eraf, zonnepanelen erop’. De provincie Gelderland heeft nog 2 miljoen euro te besteden.

Het provinciebestuur van Gelderland wil graag snelheid brengen in het saneren van de asbestdaken in het buitengebied en het opwekken van groene energie door zonnepanelen. De provincie verruimt en verbetert de subsidieregeling daarom per 1 juli.
Afgelopen jaar was deze regeling alleen toegankelijk voor actieve agrarische ondernemers die minimaal 400 vierkante meter asbestdak wilden saneren en zonnepanelen terug wilden plaatsen op het nieuwe dak. Deze ondernemers kregen een subsidie van 3 euro per vierkante meter/. De deelnemers moesten wel minimaal 15.000 wattpiek aan zonnepanelen plaatsen.
Vanaf juli komen ook particuliere bezitters van voormalige agrarische bebouwing in het Gelderse buitengebied nu ook in aanmerking voor de subsidieregeling.
Voor alle deelnemers wordt de vergoeding verhoogd naar 4,50 euro per vierkante meter te saneren asbestdak. De minimale oppervlakte die gesaneerd moet worden is verlaagd naar 250 vierkante meter.

Verplicht

De deelnemers zijn verplicht om een zonnepaneleninstallatie op het dak te installeren met een capaciteit van minimaal 5.000 wattpiek. Dit komt in de praktijk overeen met een jaarproductie van 4.500 kilowattuur.
Voor actieve agrarische ondernemers gelden de verbeterde voorwaarden ook.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer